relacja
Kanapka śniadaniowa
– pyszna i zdrowa
16 października 2020 r. w naszej szkole został zorganizo-wany Dzień Zdrowego Śniadania.
Głównym zadaniem tego przedsięwzięcia było zwiększenie świadomości na temat zdrowego odżywiania i roli śniadania
w diecie dziecka. Uczniowie w ramach zajęć przygotowywali samodzielnie swoje zdrowe śniadanie. Pojawiło się wiele pomysłów na kolorowe, pełne warzyw kanapki.
Dzieci z entuzjazmem przystąpiły do degustacji. Śniadanie było przepyszne, urozmaicone, niecodzienne. Po takim samodzielnie przygotowanym posiłku nie było mowy, by ktoś odszedł od stołu głodny. Była to niezapomniana przygoda edukacyjna na temat zdrowego odżywiania.
Mamy nadzieję, że uczniowie będą pamiętać o tym, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, dzięki któremu mają energię do nauki i zabawy oraz lepiej koncentrują się na lekcjach.
Przygotowała – p. Bogna Foluszna